11 d’abril 2012

Empanadilles

A casa ma mare mai ha estat massa ni de fregits ni de coses amb massa (pans, pastissos, etc.), així que es pot dir que aquestes són les meves primeres empanadilles (o crestes) casolanes. No sabia molt bé com fer-les un cop tenia la massa llesta, però es veu que a casa el Jose sí que en feien, d'aquestes menges, i m'ha ajudat molt a l'hora de muntar-les i fregir-les. Estaven boníssimes! La recepta de la massa és treta del bloc Recetas de rechupete de d'Alfonso López, un bloc que no coneixia i que té molt bona pinta.

500 g de farina (jo he fet servir farina integral)
2 ous
llet
mantega
oli d'oliva
oli de fregir
sal
aigua tèbia
farciment

1) En un bol, posem la farina formant un volcà. En deixem una mica a part per després treballar la massa sobre la taula.
2) Barregem l'ou amb la farina amb una cullera.
3) Hi afegim dues cullerades d'oli d'oliva i dues de llet i seguim barrejant.
4) Barregem la sal (dos polsims) amb l'aigua i l'anem afegint a la massa. Aquesta la treballem dins del bol fins que quedi elàstica.
5) Ara toca amassar-la a la taula. Fem servir la farina restant perquè no se'ns enganxi. La treballem uns deu minuts.
6) Quan ja estigui la tapem amb un drap i a la nevera una estona. També cal posar el farciment a la nevera si no ho està perquè no estigui massa calent a l'hora de muntar les crestes.
7) Quan ja s'hagi refredat l’estenem amb el corró fins a aconseguir un gruix d'uns quants mil·límetres, i amb un objecte circular (per exemple el pot de la batedora) anem fent forats. La massa que sobri simplement es torna a amassar i a estendre i es repeteix l'operació.
8) Posem una boleta de farciment a cadascun dels cercles de massa.
9) Batem un ou i pintem es marges per ajudar a tancar-los. Amb una forquilla fem un trenat a cantó i cantó.
10) Escalfem força oli en una paella i quan estigui ben calent, cap al foc!

El farciment pot ser literalment el que es vulgui. Per que us en feu una idea, ahir les vam fer de restes: paneer masala i cigrons estofats!

3 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

M'encanten les empanadilles!!

Clara ha dit...

Has provat de fer-les al forn?? A mi m'agraden més perquè no són tan olioses i como que no atipen tant pots menjar més :P

Na Galaena ha dit...

Avui he fet la recepta reduïnt-la a la meitat i han sortit unes 15 empanadilles força grosses.