13 de maig 2013

Pollastre a la mostassa

Plat indi; el nom de la recepta original és sarson ka murg. L'he modificat una mica per reduir sobretot el nivell de picant, ja que a casa no hi estan acostumats.

1 pollastre sencer (1,5 kg, dóna per 4-5 persones)
llavors de fenigrec (una culleradeta)
llavors de mostassa (una culleradeta)
2 o 3 grans d'all
un parell de polsades de gingebre
un feix de menta fresca (uns 12-15 g)
un feix de coriandre fresc (ídem)
un parell o tres bitxos verds
comí en pols (una culleradeta)
coriandre en pols (una culleradeta)
bitxo en pols (mitja culleradeta)
mostassa en pols (dues culleradetes)
garam masala (clau, canyella, llorer, cardamom negre i verd, anís estrellat... una mica al gust i a la disponibilitat de cadascú)
tomàquets cherry
oli (de mostassa a poder ser)
sal

Salem i posem a fregir el pollastre en una cassola amb oli (jo hi he posat també una mica de llard d'un confit d'ànec que va sobrar de Nadal...). Mentrestant triturem, per una part, l'all i el gingebre i, per l'altra, la menta, el coriandre i els bitxos fins a fer una pasta. Retirem el pollastre de la cassola i al mateix oli hi tirem les llavors. Quan aquestes comencin a espetegar és el moment d'afegir-hi el gingebre i l'all, el garam masala i les espècies en pols. Després toca el torn de la pasta de menta i coriandre. Hi tornem a afegir el pollastre i una micona d'aigua, i deixem que es cogui a foc lent i tapat uns 20 minuts. Just després de treure-ho del foc i abans de servir, ho decorem amb un grapadet de tomàquets cherry tallats per la meitat.


S'acompanya amb arròs blanc tipus basmati a poder ser.