21 d’agost 2013

Farciment d'empanadilles: carbassa i brie

Avui ha vingut la Gina a dinar i per celebrar-ho he fet empanadilles. Però no les volia massa consistents sinó lleugeres i hippies, així que se m'ha acudit fer-les de carbassa i brie. El blog "Cuina per a llaminers" m'ha donat la solució per coure la carbassa: a la papillote!

mitja carbassa tipus "butternut" (Curcubita moschata)
oli
sal
formatge brie
nou moscada

Tallem la carbassa, hi tirem un raig d'oli i sal i l'emboliquem amb paper de plata de manera que formi com una bossa. Precalentem el forn a uns 180 graus. Quan ja estigui calent, hi fiquem la carbassa i ho deixem una horeta aprox. Per saber si està cuita podem pressionar amb una cullera de fusta: si s'enfonsa és que sí. Llavors la treiem amb compte de no cremar-nos, i quan estigui més freda buidem la pell amb una cullera i triturem la pasta amb una forquilla, tot afegint-hi una mica de nou moscada.

A l'hora d'omplir les empanadilles, posem una boleta de carbassa i un trosset de brie a sobre.

Com a variació, es pot fer amb formatge de cabra o amb mozzarella, i afegir-hi alguna espècie o herba, per exemple orenga o alfàbrega o potser llavors de coriandre. Tot és provar-ho!