24 d’agost 2013

Raviolis amb salsa de carbassa

Això és un experiment que vaig fer fa un parell de dies per gasta una mica de puré de carbassa que tenia a la nevera. En realitat és una variació de la salsa carbonara tal com es fa a la península (amb crema de llet). Va quedar prou bona i per això l'apunto:

pasta (farcida crec que hi queda millor)
bacon
ceba
porro
dues o tres cullerades de puré de carbassa
crema de llet
pebre negre
sal
oli

1) Posem una paella amb oli al foc. Tallem el bacon a trossets i l'hi tirem. Quan estigui cruixent el retirem.
2)  Mentrestant hem picat la ceba ben menuda i també la tirem a la paella.
3) Netegem i tallem el porro a rondaxes i també cap a la paella.
4) Més tard hi tirem la carbassa, remenem fins que perdi l'aigua i es faci una pasta.
5) Ara hi tirem un raig de crema de llet. Ho salem i hi tirem pebre acabat de moldre al gust.
6) Un deixem uns minuts més i ja ho podem servir sobre la pasta, amb una mica de bacon per sobre.

Com a variació, avui m'he creuat amb una recepta del blog La pasta per als catalans que hi incorpora bolets, concretament ceps, convertint-la en un plat plenament tardorenc.