04 de març 2014

Saltat de gambes a les 5 espècies xineses

Una recepta d'allò més resultona: pocs ingredients, fàcil i ràpida de fer; en 10 minuts comptats tindràs a taula una exòtica tapa de marisc que sorprendrà més d'un paladar. Treta del blog Chopping Block.

Per a 2 persones:


300 g de gambes fresques pelades
1/2 ceba
1 o 2 xilis (opcional)
2 cebes tendres
uns quants grans de pebre negre
1 culleradeta de masala 5 espècies xineses*
un polsim de sucre morè
farina de cigrons
oli per fregir
llimona (opcional)

1) Enfarinem i fregim les gambes. Reservem.
2) Barregem la culleradeta de masala 5 espècies amb el sucre i molem el pebre amb el morter. Reservem.
3) Tallem la ceba i també el xili a trossets, i la ceba tendra a llunes ben fines. Ho saltem amb el wok o la paella, en aquest ordre.
4) Al cap d'un minut hi afegim les gambes i les espècies, remenem i quan ens sembli ja ho podem servir, ben calent i amb un quart de llimona per amanir-ho al gust.

(*) Aquesta recepta la vaig fer per provar què tal havia sortit el masala 5 espècies xineses de Masala Bcn. I he de dir que el resultat va ser molt positiu!