21 d’abril 2014

Salmó en salaó

Us presento una recepta facilíssima de la sogra per adobar salmó; el resultat són filets de salmó semi-crus, com si fossin fumats però sense el regust a fum i amb una aroma a anet deliciós... Ideals per fer entremesos, per les amanides, per fer un pa amb tomàquet diferent... i poca cosa més, que de seguida volen! Preneu nota:

mitja cua de salmó
sal
sucre
anet fresc
oli d'oliva

El primer que cal fer és congelar la cua de salmó durant 48 hores per evitar el tema de l'anisake. Més val prevenir que curar. Un cop descongelada i escorreguda, fem una barreja de sal i sucre amb la següent proporció: 2 parts de sal per 1 de sucre (tot i que he sentit que també es pot fer a parts iguals). Si tenim anet fresc l'afegim ben picadet. Ara agafem un recipient on hi càpiga la cua i hi tirem part de la barreja fins a tenir un llit de sal d'un dit de gruix. Llavors col·loquem la cua amb la pell cap amunt (important!, així evitarem que els sucs s'acumulin entre la carn i la pell i es podreixin). Ja la podem cobrir per tots costats fins que l'envolti un dit de sal i sucre. Llest! Ara la fiquem a la nevera, caldrà que ho deixem entre 24 i 48h (jo aquesta primera vegada l'he deixat 36h).

Quan hagi passat el temps veureu que la sal s'ha tornat mig líquida; això és normal, ja que el que ha fet és absorbir part de l'aigua del salmó. Per rentar-lo, ho podeu fer sota l'aixeta, li traieu tota la sal i després és el moment d'arrencar la pell, veureu que surt amb facilitat. Després l'assequeu una mica amb paper de cuina i ja el podeu filetejar. Per conservar-lo, només cal submergir-lo en un recipient en oli d'oliva, l'únic que cal tenir en compte és que tots els filets quedin coberts d'oli per tots els cantons. Deixeu-lo marinar encara unes hores en l'oli abans de consumir, serà més bo!

Sobre la conservació, és cert que es gasta un munt d'oli, però no patiu, després el podeu fer servir per amanir o per cuinar peix. A més, d'aquesta manera us aguantarà perfectament 15 dies! (Si arriba, és clar.)


1 comentari:

Jordi (Tot és bo el que l'olla cou) ha dit...

Sí que te bona pinta sí...el que no he fet mai és ofegar-lo amb oli! Si és aromàtic haurà de combinar bé amb l'anet...ho provaré!

Abraçus
Jordi