11 de desembre 2014

Yang Nyeom Tong Dak (pollastre amb salsa picant a l'estil coreà)

Deu ser la tercera o quarta vegada que m'atreveixo amb aquesta recepta coreana, i sempre és tot un èxit. Aletes de pollastre fregides + salsa picant? És allò que se'n diu un win-win! La recepta és llarga però gens complicada i costa que quedi malament, només cal tenir una mica de mà a l'hora de fregir les aletes, però la salsa sempre queda deliciosa s'hi posi el que si posi, és anar-la provant i ajustant segons el teu gust i la quantitat de pollastre que vulguem fer (per això les mesures són una mica imprecises). Cap a la cuina!


2 o 3 aletes de pollastre per persona, partides en dos trossos
farina de cigrons
ketchup
gochujang (salsa picant coreana)
vinagre de poma
sucre
all (opcional)
llavors de sèsam o cacauets trossejats
oli de fregir
pebre negre, sal

01 Rentem les aletes i les netegem de l'excés de greix. Les salpebrem.
02 Les posem en un bol i hi afegim farina de cigrons i aigua fins a formar una capa que les arrebossi.
03 Posem força quantitat d'oli de fregir al foc i l'escalfem.
04 Quan sigui ben calent, fregim les aletes en vàries tongades si cal (és important mantenir l'oli ben calent).
05 Mentrestant podem anar fent la salsa: posem una paella al foc amb un bon raig d'oli i hi sofregim l'all picat. Després hi afegim ketchup i gochujang més o menys a parts iguals, un raig de vinagre i sucre a voluntat. Ho anem tastant i ajustant els gustos fins que ens agradi la salsa.
06 Tirem la salsa picant per sobre les aletes i ho barregem amb compte. Ho decorem amb les llavors de sèsam i ho servim ben calent.

1 comentari:

Clara ha dit...

Dono fe de que surten pringosament bones!

A veure si actualitzem el blog una mica més eeeh, ara que tens tant material exòtic al teu abast ;)