27 d’octubre 2015

Llenties amb ceba i cansalada

Ara que l'OMS ha dit que la cansalada i demés carns adobades són tan horribles per la salut, aprofito per penjar aquesta recepta senzillísima per menjar llenties. El repte era que quedés igual que la versió de ma àvia que és més caldosa (la de ma mare és més tipus saltat) i ho vaig aconseguir:

1/2 kg de llenties bullides
4 tires de cansalada
1 ceba
uns quants grans de pebre negre (ma àvia hi posa també prebre rosa i queda curiós!)
oli, sal

01) Tallem la ceba a llunes i la cansalada a trossos grossos.
02) En una paella amb un bon raig d'oli hi sofregim la ceba fins a caramelitzar-la juntanent amb una mica de sal i els grans de pebre.
03) Hi afegim la  cansalada i, quan sigui cuita, les llenties. Remenem i hi afegim una mica d'aigua.
04) Ho fem coure tot plegat uns minuts fins que la salsa es faci espesa.