18 de gener 2016

Cannelloni alla ricotta e spinaci

És a dir, canelons amb ricotta (mató italià) i espinacs. Llargs de preparar pel fet d'haver-los d'omplir i tal, però és un plat força senzill. En aquesta ocasió amb la mescla de ricotta i espinacs no hi vaig posar panses i pinyons, però a la pròxima n'hi posaré.

Per a 3 - 4 persones:

12-14 plaques de canalons (vaig provar què tal la marca Gallo, bé, es couen en 6 minuts)
un bon grapat d'espinacs
una terrina de ricotta (uns 150 g)
nous
nou moscada
salsa de tomàquet o beixamel
parmesà o formatge per gratinar
mantega, sal

01) Posem aigua a bullir i un bol amb aigua i glaçons. Netegem els espinacs i els blanquegem.
02) Escorrem i piquem els espinacs. Els barregem amb la ricotta, un grapat de nous triturades, una mica de nou moscada, parmesà ratllat... una mica al gust.
03) Tornem a posar aigua al foc i també el bol amb glaçons, així com un drap net per assecar els canelons. Coem els canelons tal i com indiquen les instruccions. Nosaltres els hem fet de 6 en 6 i cap problema.
04) Mentrestant untem un motlle pel forn amb mantega
05) Omplim els canelons, els tanquem i els anem col·locant al motlle. En acabar hi tirem salsa de tomàquet o beixamel per sobre, així com el formatge que vulguem.
06) Gratinem els canelons uns minuts.