07 d’abril 2014

Verat a la vietnamita

Últimament en comptes de japonesos, freqüentem restaurants coreans, vietnamites... asiàtics, vaja. El mosquito, el Wok and Bol, el Pho bar, el Sankil... I clar, una comença a investigar. I comença per plats senzills com aquest, que va quedar francament bo tot i ser completament improvisat! Del blog Vietnamese Soul Food.

1 ceba tendra
2 verats oberts en filets (4 talls)

1 gra d'all
50 ml de salsa de soja
50 ml d'aigua
1 cullerada i mitja de sucre
mitja culleradeta de pebre negre mòlt
bolets (opcional)
oli

Posem a escalfar un bon raig d'oli en una paella i hi tirem l'all tallat a trossets i seguidament la part blanca de la ceba, també tallada. Quan estigui cuita hi afegim la salsa de soja, l'aigua, el sucre i el pebre. N'ajustem el gust i acte seguit i afegim els filets. Tapem i ho deixem coure uns minuts, els girem i els deixem uns minuts més. Quan siguin cuits els posem al plat amb la salsa. Tornem la paella al foc i hi posem una micona d'oli. És el moment de saltejar-hi uns quants bolets. També hi afegim una cullerada de la salsa, i la part verda de la ceba tendra. Donem un parell de voltes i ja es pot servir.


Aquest plat es menja acompanyat d'arròs blanc.

2 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

M'encanta la cuina asiàtica, i aquest verat ha de ser molt bo.

JDMasa ha dit...

El otro día se me antojó preparar este plato pero andaba algo corto de ingredientes. Así que digamos que hice una variante:

- Poner en la sartén bastante aceite.
- Calentarlo un poco y poner los filetes de caballa (en mi caso fueron dos señoras caballas abiertas en libro).
- Cuando estén "selladas", mezclar un cuarto de vaso de agua con un cuarto de vaso de salsa de soja dulce y cucharadita y media de azúcar. Remover bien y añadir al pescado.
- Durante la cocción se le dan un par de vueltas a la caballa para que coja bien el sabor de forma homogénea y listo.