17 de novembre 2015

Pa de pessic de poma i ametlles

A la feina del Jose cada setmana els duen una safata plena de fruita per allò de fomentar la salut. És fruita de temporada, ecològica, boníssima, i sempre hi ha bufetades per veure qui arreplega els mangos, les maduixes o els plàtans. Ara, les pomes, no les vol mai ningú, i s'acumulen. I mira que estan delicioses! A l'acabar la setmana passada el Jose em va portar les que havien sobrat, mitja dotzena, i amb elles vam fer un pa de pessic inspirat en una recepta italiana treta del blog d'Aryblue.

Per a 8 persones (en surten 8 quadrats):

130 g de mantega
130 g de sucre
200 g de farina
2 ous
4 pomes mitjanes
100 g d'ametlles torrades
mig sobre de llevat (Royal)
un grapat de sucre de llustre
un pessic de sal
llimadura de llimona

01) Pelem i piquem les ametlles amb un morter. També pelem i piquem a daus les pomes.
02) Treballem la mantega i el sucre. Hi incorporem la llimadura, els ous i la sal, així com la meitat de les ametlles, la meitat de les pomes i la farina més el llevat passats pel sedàs.
03) Escalfem el forn a 180º C. Untem el motlle amb mantega i hi tirem la massa. Per sobre el decorem amb la resta de la poma i les ametlles.
04) El coem al forn durant mitja hora aprox.
05) El decorem amb el sucre de llustre.

1 comentari:

Clara ha dit...

Falten les fotos!