12 de febrer 2015

Crema d'espigalls

La Cristina i el David venen verdures ecològiques i de temporada i ja fa unes setmanes que tenen espigalls (els brots tendres d'una varietat de col). Ahir per fi em vaig atrevir a comprar-ne i en vaig fer una crema boníssima i d'un preciós verd intens.

1 patata mitjana
un grapat d'espigalls
1 porro mitjà
1 nap (en aquest cas era un nap que va sobrar de fer el brou)
brou (optatiu)
sal, oli

1. Posem a bullir aigua amb una mica de sal o brou.
2. Pelem i tallem la patata, trossegem el porro i rentem i arreglem els espigalls (bàsicament els vaig treure la part de sota, més dura).
3. Sofregim, en aquest ordre, el porro, les patates i els espigalls.
4. Hi tirem brou i deixem que es coguin les verdures.
5. Ho triturem.


Per servir-o ho podem amanir amb un raig d'oli d'oliva i també amb unes llavors de sèsam.